Kortlægning af it-sikkerheden efter NIST metode gav værdifuld viden
Hos Lyngby-Taarbæk Kommune tog man tyren ved hornene, og gik i gang med at kortlægge sin it-sikkerhedssituation. Med udgangspunkt i den amerikanske NIST CSF-model (et værktøj til forebyggelse og bekæmpelse af cybercrime) blev it-organisationen og systemerne endevendt, hvad angår sikkerhed, politikker og adfærd.
KonsensIT var på opgaven, og gennemførte blandt andet en række dybdegående interviews med medarbejdere i organisationen. “Vi blev vurderet på en skala fra et til fem på en række punkter, og kollegerne fik på forhånd at vide, at det handlede om at være så ærlige som muligt – ikke om at opnå flest point,” fortæller Mikkel Arp, som er it-chef hos Lyngby-Taarbæk Kommune.
NIST for danske kommuner
KonsensIT havde på forhånd tilpasset analysen, så den ikke slavisk fulgte NIST-direktivet, men i højere grad passede til kommunen og det sikkerhedsniveau, en kommune bør være på. “Det er mit indtryk, at kollegerne i it-organisationen er trygge ved KonsensIT og derfor svarer fuldstændig ærligt på spørgsmålene.
De fleste kender allerede KonsensIT fra de tidligere opgaver, de har løst. Men alligevel vil jeg sige, at det er vigtigt at bruge eksterne folk til at gennemføre den slags undersøgelser. Det betyder, at kolleger i anonymiseret form kan svare fuldstændig ærligt,” siger Mikkel Arp.