Præsentation af Jørgen Kragbøll
01/10/2018
Virksomhedens største aktiv
16/01/2019

Med en konsulent på teamet

Det hele bliver let meget presset, når nye it-projekter skal søsættes, samtidig med at den daglige drift skal fungere, og en medarbejder ovenikøbet netop er stoppet. Hos Stevns Kommune havde man gang i så mange ting, at man ikke havde den nødvendige tid og overskud til at finde den rette medarbejder, der kunne erstatte den medarbejder, som netop havde sagt op i it-afdelingen. Hjælpen kom i form af en ekstern konsulent fra KonsensIT, der kunne træde til med dags varsel og være fuldt funktionsdygtig og effektiv fra første dag.

En medarbejder var stoppet, og der var alt for mange nye projekter i støbeskeen til, at man havde tid og overskud til at sætte sig ned og lave en ordentlig jobbeskrivelse af den nye it-profil man søgte til netværksafdelingen. “Desuden stod vi på tærsklen til at anskaffe ny teknologi, så vi var lidt usikre på hvilken profil, vi var på udkig efter,” fortæller Claus-H. Schmidt, som er It- og Digitaliseringschef i Stevns Kommune.

Tillid til KonsensIT

I stedet for at haste en ansættelse igennem, valgte man at gøre brug af en netværkskonsulent fra KonsensIT, der kunne træde til og være effektiv fra dag 1. “Det er meget vigtigt at fastholde service-
niveauet overfor kommunens medarbejdere. Mange mennesker er hver dag afhængige af, at netværket og de forskellige funktionaliteter fungerer,” siger Claus-H. Schmidt.

Værdifuld erfaring

“Vi kendte KonsensIT fra tidligere og havde tillid til dem. Så da Vibeke fra KonsensIT hørte om vores situation, foreslog hun, at vi fik en erfaren konsulent til at sidde hos os nogle dage om ugen, indtil vi fandt den rigtige person til jobbet. Det lød som en rigtig god idé i vores ører, hvis man kunne finde en konsulent, som udover at have forståelse for vores forretningsgange kunne træde ind med dags varsel.

Valget af den eksterne konsulent faldt på Søren Nielsen fra KonsensIT, dels fordi han har stor viden om drift af servere, firewalls og netværk. Men også fordi Søren har erfaring fra andre kommuner, hvor han har hjulpet med it-drift og -implementering. Som konsulent og uvildig rådgiver kan Søren træde ind og bidrage, uanset hvilket system eller hvilken løsning, der er tale om.

Kemien skal passe

“Søren blev meget hurtigt en del af organisationen og kunne bidrage og skabe værdi for os. Fordi Søren har så stor erfaring, betyder det, at kommunens netværk, der dækker blandt andet biblioteker, skoler, rensningsanlæg, plejehjem, – ikke på noget tidspunkt kom til at mærke, at vi manglede en medarbejder.

Søren blev også meget hurtigt integreret som kollega i organisationen. Det er også vigtigt, at kemien passer. Vi har for eksempel en meget aktiv kagekultur, hvor Søren passede fint ind,” fortæller Claus-H. Schmidt med et smil på læberne.

Læs hele Stevns Kommune kundecase